Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу актісі
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу актісі
Күні ____________
№______________
Білім беру ұйымы ________________________________________________________
Қызметті жеткізуші (болған жағдайда)________________________________________
Мынадай құрамдағы комиссия:
____________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________
Асханаға, ас блогына келесі параметрлер бойынша тексеріс жүргізді:
Көрсеткіш | Талап етіледі | Сәйкес келеді | Сәйкес келмейді | Ескерту |
Объектінің қолданыстағы талаптарға сәйкестігі туралы санитариялық-эпидемиологиялық қорытындының болуы | ||||
Тамақ өнімдерінің сапасы, оларды тасымалдау, жеткізу, түсіру шарттары | ||||
Күнделікті мәзірдің перспективалық мәзірге сәйкестігі | ||||
Асхананың жұмыс кестесінің сақталуы | ||||
Сыныптар бойынша тамақтану кестесі мен тамақтану арасындағы аралықты сақтау | ||||
Еркін мәзірге арналып бекітілген прайс | ||||
Ауыз су режимін ұйымдастыру | ||||
Дайын өнімнің сапасы | ||||
Бақылаудағы тағамның болуы | ||||
Дайындалған өнімнің органолептикалық қасиеті | ||||
Технологиялық картаға сәйкестігі | ||||
10 порцияны бақылап өлшеу | ||||
1 тағамды үлестіру желісі (мармит) | ||||
2 тағамды үлестіру желісі (мармит) | ||||
3 тағамды үлестіру желісі (мармит) (алюминий ыдыста суытуға тыйым салынады) | ||||
Тарату жағдайы (ылғалды затты пайдалануға тыйым салынады) | ||||
Асханалық аспаптарды дұрыс сақтау (кассеталардың болуы және қасықтарды, шанышқыларды жоғары қаратып сақтау ) | ||||
Тағамды дәрумендендіру | ||||
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы | ||||
Тамақпен байланысты емес тауарларды сатудың болуы | ||||
Тамақ ішуді ұйымдастыру | ||||
Отыратын орындар саны | ||||
Қол жуатын раковиналардың саны | ||||
Сабынның болуы | ||||
Кептіргіштердің болуы | ||||
Жиһаздың жағдайы | ||||
Үстелдерді өңдеуге арналған құрал | ||||
Асхана және ас домыдыстарының, асхана аспаптарының жай-күйі | ||||
Ыдыстың қосалқы жиынтығының жеткіліктілігі және болуы | ||||
Асхананың санитариялық жай-күйі | ||||
Жинау мүкәммалы (таңбалау, жеке сақтау орны) | ||||
Ас блогы үй-жайларының жай-күйі | ||||
«Ыдыс жуу ережесі» маңдайшасының болуы | ||||
Ыстық және суық сумен жабдықтау жүйелерінің, су жылытқыштардың жарамдылығы | ||||
Су бұру жүйелерінің жарамдылығы | ||||
Жылу жүйелерінің жарамдылығы | ||||
Жарықтандыру жүйелерінің жарамдылығы | ||||
Ас блоктарында шамдарда қорғаныш арматурасының, ылғалдан қорғанышы бар шамдардың болуы | ||||
Асхананы жуу және өңдеу үшін және ас домыдыстары үшін жеке жағдайлардың болуы | ||||
Жуу құралдарының болуы | ||||
Жуу құралдарын сақтау және таңбалау шарттары (жеке жабық ыдыста) | ||||
Жуу құралдарын сақтау мерзімдерін сақтау | ||||
Жуу құралдарына сертификаттардың болуы | ||||
Тамақ қалдықтарын жинауға арналған ыдыстың болуы | ||||
Тамақ қалдықтарын жинауға арналған сыйымдылықты таңбалау | ||||
Тамақ қалдықтарына арналған контейнерлерді өңдеу (не өңделеді және кім жауапты) | ||||
Ағындылықты сақтау: - «лас» асхана ыдыстарын жинау; - жуу және өңдеу процесі; - таза асхана ыдыстарын сақтау | ||||
Тазалау кестесінің болуы | ||||
Өнімдерді сақтау шарттарын сақтау | ||||
Қоймалар | ||||
Сусымалы өнімдерді тұғырықтарда, тауар қойғыштарда, стеллаждарда сақтау | ||||
Температуралық-ылғалдылық режимін сақтау. Қоймада термометрдің, гидрометрдің болуы | ||||
Тауар көршілестігін сақтау | ||||
Тамақ өнімдерінде жарамдылық мерзімдерінің болуы және сақталуы | ||||
Көкөністерді жәшіктерде, тауар қойғыштарда, тегендердегі таңбаланған сыйымдылықтарда сақтау | ||||
Қоймалардың санитарлық жағдайы | ||||
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы | ||||
Тоңазытқыштар | ||||
Тоңазытқыш жабдығының мақсаты туралы таңбалау | ||||
Термометрлердің болуы | ||||
Тауар көршілестігін сақтау | ||||
Тамақ өнімдерінде жарамдылық мерзімдерінің болуы және сақталуы | ||||
Тоңазытқыш жабдығының санитарлық жағдайы | ||||
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы | ||||
Тәуліктік сынамаларды сақтау шарттары мен дұрыстығы | ||||
Ет цехы | ||||
Жабдықтар мен мүкәммалды таңбалау | ||||
Санитарлық жағдайы | ||||
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы | ||||
Көкөніс цехы | ||||
Жабдықтар мен мүкәммалды таңбалау | ||||
Санитарлық жағдайы | ||||
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы | ||||
Ұн цехы | ||||
Жабдықтар мен мүкәммалды таңбалау | ||||
Санитарлық жағдайы | ||||
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы | ||||
Нан цехы | ||||
Жабдықтар мен мүкәммалды таңбалау | ||||
Нан сақтауға арналған сөрелерді өңдеуге арналған 1% сірке суы ерітіндісінің болуы | ||||
Нан үгіндісін жинауға арналған ыдыс пен щетканың болуы | ||||
Санитарлық жағдайы | ||||
Тыйым салынған өнімдердің болуы | ||||
Пісіру цехы | ||||
Жабдықтар мен мүкәммалды таңбалау | ||||
Электр жабдықтарының жарамдылығы және жай-күйі | ||||
Жерге тұйықтаудың болуы, резеңке кілемшелердің болуы | ||||
Механикалық желдетудің жай-күйі | ||||
Санитарлық жағдайы | ||||
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы | ||||
Персоналдың қол жууы және кептіруі үшін жағдайлардың болуы. Асхана қызметкерлерінің жеке және өндірістік гигиенасын сақтау | ||||
Жұмыртқаларды сақтау және пайдалану | ||||
Сапа мен қауіпсіздікті куәландыратын құжаттардың болуы | ||||
Жұмыртқаны сақтау шарттары | ||||
Жұмыртқаны жууға және өңдеуге арналған таңбасы бар сыйымдылық | ||||
Жұмыртқа жууға арналған құрал | ||||
Бактерицидті шамның болуы | ||||
Буфет | ||||
Мөрмен немесе қолмен расталған сатылатын буфет өнімдері ассортиментінің тізбесі (прайс-парақ) | ||||
Баға белгілерінің болуы | ||||
Сақтау шарттарын сақтау | ||||
Сату шарттары мен мерзімдерін сақтау | ||||
Санитарлық жағдайы | ||||
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы | ||||
Құжаттар | ||||
Тамақ өнімдерін жеткізушілермен жасалған шарттар | ||||
Автокөлікке арналған хабарлама (азық-түлікті жеткізуге рұқсат беру) | ||||
Сертификаттар, сәйкестік туралы декларациялар | ||||
Түскен өнімді өткізу мерзімі | ||||
Келіп түскен өнімнің сапасы, нормаларға сәйкестігі | ||||
Тағам дайындаудың технологиялық карталары | ||||
Тез бұзылатын тамақ өнімдері мен жартылай фабрикаттардың бракераждық журналы | ||||
«С-дәрумендендіру» журналы | ||||
Тағамдардың және аспаздық өнімдердің сапасын органолептикалық бағалау журналы | ||||
_________ _ ж. ________ ас өнімдері нормаларының орындалуын бақылау ведомосы | ||||
Жұмыс орнында медициналық тексеруден және гигиеналық оқытудан өткені туралы белгісі бар ас блогы қызметкерлерінің жеке медициналық кітапшаларының болуы | ||||
Ас блогының жұмысшыларында бөгде заттардың, іріңді аурулардың және жаралардың болуы | ||||
«Денсаулық» журналы ас блогы қызметкерлерін тексеру нәтижелері туралы | ||||
Толық тазалау жүргізу журналы | ||||
Тоңазытқыштардың температуралық режимін тіркеу журналы | ||||
Өндірістік бақылау бағдарламасының болуы | ||||
Тұрмыстық бөлме | ||||
Арнайы киімнің қосалқы жиынтығының болуы | ||||
Қызметкерлердің жеке заттарын сақтауға арналған шкафтың болуы | ||||
Арнайы киімді сақтауға арналған шкафтың болуы | ||||
Душ бөлмесі, ванна бөлмесі | ||||
Асхана қызметкерлерінің сыртқы келбеті (форманың тазалығы, ұқыптылығы, арнайы киімнің толық жиынтығында жұмыс істей ме) | ||||
Жинау мүкәммалы, олардың жеткіліктілігі, таңбалануының болуы | ||||
Жинау мүкәммалын, таңбалауды сақтауға арналған жеке үй-жайдың (арнайы орындардың) болуы | ||||
Дезинфекциялық құралдардың, ілеспе құжаттардың болуы. Оларды сақтау шарттары. | ||||
Москит торының болуы | ||||
Жиыны |
Тексеру нәтижесінде мыналар белгіленді:
_____________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________
Комиссияның қолдары:
_____________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________
Өнім беруші (қызметтіжеткізуші тамақтандыруды ұйымдастырған кезде) және/немесе жауапты аспаз (білім беру ұйымы тамақтандыруды ұйымдастырған кезде) танысты ________________ (қолы)